، بیزینس پلن شما یک ابزار مفید برای کمک به شما در ایجاد یک کسب و کار بهتر است و قرار است به شکل ابزار و مستندی همیشه در کسب و کار شما راه را نشان دهد و گاه خود تغییر کند و بهتر شود ، بنابراین نوشتن آن را به عنوان یک رفع تکلیف و شاید فقط راضی کردند سرمایه گذاران یا ذینفعان نبینید .
یک طرح کسب و کار خوب مستندی است که شما به طور منظم به آن باز می گردید و آن را با اطلاعات جدیدی که در مورد تمام جوانب کسب و کار خود ، بازار و رقبا و مهمتر از ان محیط بازار کشف کرده اید اصلاح کنید و توسعه دهید .
بنابراین بهتر است موارد و جوانب ذیل جزء همیشگی دیدگاه و نگرش شما و مستند شما باشد :
1- خلاصه اجرایی -Executive summary
این بخش از بیزنس پلن یک مرور کلی از کسب و کار شما و برنامه های آتی شماست. این بخش معمولا در ابتدای یک طرح کسب و کار نوشته می شود و معمولا خلاصه و کمتر از دو یا سه صفحه است.
2- فرصت -Opportunity
این بخش در واقع پاسخ به سوالاتی است که از خود پرسیده اید و هم قرار است در کل کسب و کار شما به آن پاسخ دهد ، مثل : شما در واقع چه چیزی می فروشید ؟ چگونه یک مشکل (یا نیاز یا حتی تقاضا ) را برای بازار خود حل ، تامین یا تعدیل می کنید؟ بازار هدف و رقبای شما چه کسانی هستند؟
3- اجرا -Execution
در این بخش باید پاسخگوی این مورد باشید که چگونه می خواهید فرصت و بازار خود را به دست آورید و آن را به یک کسب و کار تبدیل کنید؟ این بخش شامل طرح بازاریابی و فروش شما، عملیات و نحوه سنجش موفقیت شما می باشد.
4- تیم و شرکت -Team and company
سرمایه گذاران علاوه بر ایده های عالی به دنبال تیم های بزرگ و قدرتمند نیز هستند. از این بخش برای معرفی و توضیح تیم فعلی خود و کسانی که باید استخدام شوند استفاده کنید. اگر تیم شما در حال حاضر کامل می باشد و استخدام های خود را نیز انجام داده اید در این بخش ساختار حقوقی شرکت، آدرس دفتر و داستانی کوتاه از تاریخ شرکت را نیز بیان کنید.
5- طرح مالی -Financial plan
بیزینس پلن شما بدون پیش بینی مالی کامل نیست. ساختارهای مالی به شکل ورودی ، خروجی و دارای جزئیاتی مثل هزینه ها ، درآمد ها و ساختارهای مالی کسب و کار است .
بازنشر : وب سایت تیارا t